KRC Boortmeerbeek

Welkom bij BHS United

Ventura

Over KRC Boortmeerbeek

Algemeen
Terreinen
Clubgeschiedenis
Voorzitters

Algemeen

Opgericht: 1936
Stamboeknr.: 3556
Clubkleuren: Rood - Zwart
Clubreglement Lees het hier
Terrein: Meerbemdweg 1
B-3190 Boortmeerbeek

TerreinenVanaf E19
Men verlaat de autosnelweg aan afrit 11 (Hofstade - Zemst). Aan het kruispunt waar men links de ingang van het BLOSO-domein ziet liggen, rijdt men rechtdoor langs de Molenheidebaan tot aan de N26 Mechelen - Leuven, waar men rechts afslaat. Na bijna drie kilometer slaat men aan de verkeerslichten links af, de Audenhovenlaan. Op het einde hiervan rijdt men rechts en slaat men onmiddellijk voorbij de kerk links af om achter de kerk terug rechts de Brouwersstraat in te slaan. Men steekt de spoorweg over en volgt gedurende ongeveer 500 meter de Rijmenamsebaan waarna men de voetbalterreinen van KRC Boortmeerbeek bereikt, die rechts in de Meerbemdweg liggen.
Vanuit Leuven
Men volgt de N26 Mechelen - Leuven. Aan het dubbele rondpunt van Kampenhout-Sas volgt men nog verder de N26 gedurende ongeveer 2,5 kilometer. Aan de verkeerslichten slaat men rechts af, de Audenhovenlaan. Op het einde hiervan rijdt men rechts en slaat men onmiddellijk voorbij de kerk links af om achter de kerk terug rechts de Brouwersstraat in te slaan. Men steekt de spoorweg over en volgt gedurende ongeveer 500 meter de Rijmenamsebaan waarna men de voetbalterreinen van KRC Boortmeerbeek bereikt, die rechts in de Meerbemdweg liggen.

Clubgeschiedenis

Geschiedenis KRC Boortmeerbeek is opgestart in 1934 onder impuls van Frans De Vleeschauwer en Felix Gijbels. Deze Felix Gybels kocht een perceel grond van de gemeente voor de club waarop de eerste matchen werden afgewerkt. In de loop der jaren werd de infrastructuur verbeterd. Zo werden de kleedkamers en de kantine gebouwd.

De periode die de club doorbracht in de “Vlaamsche Voetbalbond” was merkelijk hoopgevend. Geleidelijk kreeg de ploeg meer inhoud en werden er vreemde spelers aangetrokken waardoor het spelniveau de hoogte inging. In die periode waren VC Rijmenam en FC Hever de grootste vijanden. Bij topwedstrijden waren er soms wel 1350 betalende toeschouwers.

De vzw werd dan op 25 september 1937 officieel opgericht. De initiatiefnemers waren mensen uit het dorp nl. Frans De Vleeschauwer, Jozef Kerselaers, Leonard Fobelets, Felix Gybels en Ward Torfs. De club sloot zich aan bij de KBVB op 25 augustus 1942 met als doel in een officiële competitie te spelen. Racing begon in 3de provinciale. Na seizoenen van ups en downs kwam de club uiteindelijk in 1ste provinciale terecht. De club kreeg stamnummer 3556 toegewezen tijdens de oorlogsjaren, toen was Racing echter wel al gedegradeerd naar 2de provinciale. Heel wat spelers met bekende namen werden in die tijd, vooral tijdens de oorlogsjaren, opgesteld: o.a. Feke Van Campenhout, Desiré Bourgois, Jef Andries en Jan Reinaert. De club ging op sportief vlak wel vooruit, maar er waren ook tegenslagen te verwerken: de dodelijke ongevallen van Juul Bogaerts en Freddy Willaerts. Op competitief gebied speelde Racing toen in 1ste provinciale, daarna zakten ze terug weg naar 3de provinciale.

Na seizoenenlang aan de top te voetballen, lukte het dan toch na 15 jaar om te promoveren. In het seizoen 1988-1989 lukte het net niet om terug te keren naar 1ste maar het seizoen daarna was het dan toch raak. KRC speelde ook 3 keer achtereenvolgens de finale van de beker van Brabant: In de seizoenen ’88/’89 en ’89/’90 werd de overwinning behaald en in het seizoen ’90/’91 werd de finale verloren na strafschoppen tegen VC Sterrebeek. In de jaren ’90 speelde KRC aan de top van de rangschikking, speelde eindronde maar het lukte nooit om te promoveren. Na de zoveelste eindronde (in 1999-2000) was de welverdiende promotie een feit, er werd met strafschoppen van Grimbergen gewonnen.

KRC speelde in zijn eerste jaar in bevordering wel barragewedstrijden tegen de degradatie maar wist zich toch te redden. Het seizoen nadien was de degradatie echter wel een feit: KRC eindigde laatste. In 1ste provinciale wou het terug promoveren maar verloor de eindronde van Vilvoorde, het seizoen daarna speelde onze club verassend onderaan en wist zich maar nipt te redden. Het jaar daarna was de degradatie toch een feit. Het was al jaren geleden dat de club in 2de provinciale terechtkwam. Het eerste jaar werd er aan de top gevoetbald maar miste op een haar na de eindronde.

Vanaf dan volgden mooie jaren aan de top met de nodige eindrondes om terug te keren naar 1ste provinciale, toch volgde er na de hoogmoed ook de val… KRC moest zich in het seizoen 2013-2014 gewonnen geven en de degradatie naar 3de provinciale werd onafwendbaar.

Voorzitters

  • Felix Gybels
  • René Van Edom
  • Marcel De Wals
  • Gust Nelemans
  • Rogers Doms
  • Michel Baert
  • Emile De Vleesschouwer
shadowline
Ventura TCCS


Uw reklame hier? Contacteer ons!